Zeilmakerij

Onze zeilmakerij is gespecialiseerd in het fabriceren van zeilen voor de industrie. De zeilen worden toegepast in vrijwel alle denkbare processen. Dit kan variëren van vlamvertragende doeken tot volledige tentconstructies.

Zeilmakerij

Dekzeilen op maat snel en efficient

Sinds 2010 beschikken wij over een volautomatische machine voor het verwerken van ringen en kousen. Hierdoor zijn wij in staat nog sneller en efficiënter aan de wensen van de klant te voldoen bij het op maat maken van dekzeilen en hoezen.

Dekzeilen en hoezen produceren wij op onze locatie in Nederland waardoor de productietijd zeer kort is, door het gebruik van eersteklas materialen kunnen wij kwaliteit garanderen. Wij  beschikken over ruime ervaring met de productie van zeilen op maat en adviseren u graag met de keuze van de beste oplossing op maat.

Vlamvertragende dekzeilen en hoezen

Onze zeilmakers hebben een ruime ervaring in het vervaardigen van dekzeilen, hoezen, zandbaknetten en kunnen voor bijna elke situatie een passende oplossing bedenken en maken. Voor de industrie hebben wij de mogelijkheid om ook vlamvertragende dekzeilen en hoezen te maken indien dit gevraagd wordt. In overleg komen onze zeilmakers op locatie de situatie bekijken en inmeten.

Kant en klare zeilen

Wij hebben een ruim assortiment aan kant en klare zeilen in diverse kwaliteiten en afmetingen. Dekzeilen van 2×3 mtr tot wel 10×15 mtr. hebben we standaard op voorraad. Zoekt u een dekzeil om iets tijdelijk af te dekken of een winterkleed voor uw boot? Voor elke situatie is een passend standaard afdekzeil leverbaar. Ook hebben wij een ruim assortiment aan bevestigingsmaterialen voor uw zeil. Elastieken, gespen, clips, carrosserierubbers, tentrubbers, sjorbanden etc.

Lelievlet

Lelievletzeilen en Juniorvletzeilen

Sinds 1 januari 2017 zet Van de Gruiter BV de productie en verkoop voort van Scaldis Sails ‘Scouting’. De zeilen worden volgens het beproefde Scaldis Sails design vervaardigd, gebruikmakend van dezelfde hoogwaardige kwalitatieve materialen. Onze zeilmakers krijgen optimale begeleiding van Scaldis Sails bij de productie, zodat dezelfde kwaliteit geleverd wordt.

Het plezier van het varen bij de scouting wordt door Scaldis Sails vertaald door duurzame en goedkope zeilen te leveren. Met onze zeilen wordt al op vele lelievletten en lelieschouwen van diverse groepen uit het hele land gevaren. De zeilen uit de scouting groep worden gemaakt van extra dik dacron, waarbij de aandacht wordt gelegd op duurzame afwerking.

Meer informatie over Lelievlet- en juniorvletzeilen en scouting >>>

Van de Gruiter zeilmakerij

Al begin vorige eeuw werden vanuit de zeilmakerij, in de Nieuwstraat te Vlissingen, door Van de Gruiter jachtzeilen verkocht en vervaardigd voor diverse platbodems. Met het leveren van de zeilen werd door Van de Gruiter vaak ook het complete schip opnieuw getuigd. Dat totaalpakket levert Van de Gruiter BV vandaag de dag nog steeds. Door de loop der jaren is Van de Gruiter BV uitgegroeid tot een totaal leverancier op gebied van tuigage, zeilmakerij en scheepvaart-benodigdheden.