Watersport

De watersport is bij Van de Gruiter een ruim begrip. Wij zijn actief als groothandelaar van zowel zeil- als dekbeslag en als distributeur van touw en staaldraad. Dit leveren wij aan scheepswerven, jachtbouwers, tuigerijen, zeilmakerijen en winkels. Aangezien wij beschikken over een uitgebreid machinepark besteden veel bedrijven hun (zware) werkzaamheden aan ons uit. Onze tuigerijafdeling wordt naast het fabriceren van alle kabelconstructies ook veel ingehuurd en geraadpleegd voor omvangrijke projecten. Voor de mega- en superyacht industrie beschikken wij over een aparte afdeling gespecialiseerd in ‘custom’ oplossingen.

Watersport

Ruim assortiment watersportartikelen

Voor de watersportliefhebber hebben we een ruim assortiment aan watersportartikelen. Denk daarbij aan schoot- en vallijnen, ankerlijnen, trimlijnen, ankers, landvasten, fenders, sluitingen, haken, (zink-)anodes en schoonmaakmiddelen. Wij zijn o.a. dealer van bekende watersport merken als Rutgerson, Plastimo en Lankhorst Taselaar en kunnen veel uit voorraad leveren of bestellen. Door onze goede contacten met onze leveranciers zijn wij in staat om snel te leveren mocht iets niet op voorraad zijn.

Veiligheid aan boord

Op het gebied van veiligheid aan boord hebben wij zowel vaste- als automatisch opblaasbare reddingsvesten uit voorraad leverbaar. Reddingsvesten voor kust- binnenwater (150N) of voor open zee/offshore (275N), zowel voor de watersport als voor beroepsmatig gebruik. Tevens leveren wij noodsignalen, reddingsboeien en veiligheidslijnen. Uw reddingsvest kunt u ook bij ons laten keuren/inspecteren.

Zeekaarten (Hydrografische kaarten, Imray-kaarten, ANWB-kaarten, Britsih Admirality kaarten), boekwerken (Reeds/ANWB-almanak etc.) en vlaggen hebben we ook in ons assortiment.

Onderhoud van de boot

Voor het onderhoud aan uw boot verkopen wij lakken en anti-foulings van International Paint.

Wij maken en vernieuwen railing-kabels en verstaging voor zeilboten. In onze werkplaats hebben wij de mogelijkheid om RVS-kabels te voorzien van verschillende eindverbindingen d.m.v. klemmen of walsen (spanners, vorken, studs, draadeinden, oogterminals).  Aan de hand van uw oude verstaging of de door u opgegeven maten kunnen wij bijna elke kabel (na)maken.

Navtec Revisie

Voor Navtec hydraulische cilinders/achterstagspanners zijn wij servicepunt en kunnen wij voor revisie van uw cilinder/achterstagspanner zorg dragen. U levert uw spanner aan en binnen enkele dagen is deze helemaal nagekeken in weer in orde!