Lelievletzeilen en Juniorvletzeilen

Sinds 1 januari 2017 zet Van de Gruiter BV de productie en verkoop voort van Scaldis Sails ‘Scouting’.

De zeilen worden volgens het beproefde Scaldis Sails design vervaardigd, gebruikmakend van dezelfde hoogwaardige kwalitatieve materialen. Onze zeilmakers krijgen optimale begeleiding van Scaldis Sails bij de productie, zodat dezelfde kwaliteit geleverd wordt.

Al begin vorige eeuw werden vanuit de zeilmakerij, in de Nieuwstraat te Vlissingen, door Van de Gruiter jachtzeilen verkocht en vervaardigd voor diverse platbodems. Met het leveren van de zeilen werd door Van de Gruiter vaak ook het complete schip opnieuw getuigd. Dat totaalpakket levert Van de Gruiter BV vandaag de dag nog steeds. Door de loop der jaren is Van de Gruiter BV uitgegroeid tot een totaal leverancier op gebied van tuigage, zeilmakerij en scheepvaart-benodigdheden.

Het plezier van het varen bij de scouting wordt door Scaldis Sails vertaald door duurzame en goedkope zeilen te leveren. Met onze zeilen wordt al op vele lelievletten en lelieschouwen van diverse groepen uit het hele land gevaren. De zeilen uit de scouting groep worden gemaakt van extra dik dacron, waarbij de aandacht wordt gelegd bij de duurzame afwerking. De zeilen worden compleet en zeilklaar geleverd in een zeilzak. Zeilnummers zijn optioneel.