Lelievletzeilen en Juniorvletzeilen

Sinds 1 januari 2017 zet Van de Gruiter BV de productie en verkoop voort van Scaldis Sails ‘Scouting’.

De zeilen worden volgens het beproefde Scaldis Sails design vervaardigd, gebruikmakend van dezelfde hoogwaardige kwalitatieve materialen. Onze zeilmakers krijgen optimale begeleiding van Scaldis Sails bij de productie, zodat dezelfde kwaliteit geleverd wordt.

Al begin vorige eeuw werden vanuit de zeilmakerij, in de Nieuwstraat te Vlissingen, door Van de Gruiter jachtzeilen verkocht en vervaardigd voor diverse platbodems. Met het leveren van de zeilen werd door Van de Gruiter vaak ook het complete schip opnieuw getuigd. Dat totaalpakket levert Van de Gruiter BV vandaag de dag nog steeds. Door de loop der jaren is Van de Gruiter BV uitgegroeid tot een totaal leverancier op gebied van tuigage, zeilmakerij en scheepvaart-benodigdheden.

Het plezier van het varen bij de scouting wordt door Scaldis Sails vertaald door duurzame en goedkope zeilen te leveren. Met onze zeilen wordt al op vele lelievletten en lelieschouwen van diverse groepen uit het hele land gevaren. De zeilen uit de scouting groep worden gemaakt van extra dik dacron, waarbij de aandacht wordt gelegd bij de duurzame afwerking. De zeilen worden compleet en zeilklaar geleverd in een zeilzak. Zeilnummers zijn optioneel.

Binnen het programma zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunnen we de zeilen leveren voor de Lelievlet “Standaard”, maar ook het “Zeeuws Model” of de “Race” uitvoering. Ook de “Lelieschouw” zit in het assortiment, evenals de “Juniorvlet”. Er is keuze uit verschillende diktes dacron en kleuren. Deze kunnen naar wens worden samengesteld.

Een set bestaat uit een grootzeil en een fok, welke als standaard uitgevoerd worden in wit dacron van ca. 210 gram. Andere opties kunnen worden toegepast zoals kleur of zwaardere uitvoering en eventueel bind rif. De zeillatten voor het grootzeil worden altijd meegeleverd. Ook is het mogelijk om de zeilen te voorzien van zeilnummers. Het Lelie-teken wordt standaard op de zeilen geplaatst.

De fok heeft als optie diverse mogelijkheden. Zo hebben we de botterfok, kleine kluiver, grote kluiver, stormfok en uiteraard de gewone fok.

Ook voor een dektent en giekhuik kunt u bij ons terecht. De keuze daarin bestaat uit twee opties: de PVC uitvoering of polyester/katoen.

Kortom, er zijn vele mogelijkheden. Kom gerust een keer binnen lopen om te zien wat we verder voor u kunnen betekenen.