Scheepvaart & visserij

Al jaren leveren en bevoorraden wij schepen in het havengebied van Vlissingen. Door onze flexibele instelling zijn wij in staat snel te leveren en dat is vaak belangrijk aangezien schepen vaak maar kort in de haven liggen. In de scheepvaart worden de eisen steeds strenger. Materialen moeten worden gecertificeerd en aan steeds hogere specifieke eisen voldoen. Wij als toeleverancier zijn hier volledig op ingericht.

Scheepvaart

Splitsen van scheepstrossen

Naast het leveren van de zwaarste trossen verwerken wij ook high-tech materialen zoals dyneema. Wij hebben een ruim assortiment aan touw ten behoeve van de scheepvaart in diverse diameters. Ook de materialen welke noodzakelijk zijn aan boord voor de juiste handling worden door ons op maat, per stuk of in bulk geleverd. In onze werkplaats zijn wij gespecialiseerd in het splitsen van scheepstrossen en staalkabels voor de scheepvaart. Ons assortiment bestaat uit touw van verschillende diameters en in verschillende constructies, zowel gevlochten als geslagen touw. Ook staalkabels hebben we in verschillende diameters en constructies. Deze kunnen wij splitsen of klemmen en eventueel ter plekke opdraaien met onze haspelmachines.

Schoonmaak en veiligheidsartikelen voor de scheepvaart

Wij hebben een ruim assortiment aan schoonmaakartikelen en veiligheidsartikelen voor de scheepvaart. Krachtige reinigingsmiddelen, ontvetter, ontroester, cleaners etc, maar ook noodsignalen, reddingsvesten, reddingsboeien, haakstokken en gereedschap. Touwladders kunnen wij in diverse uitvoeringen leveren, eventueel met certificaat. Tevens leveren wij scheepsvlaggen en zeekaarten voor de scheepvaart. Wij kunnen ook zorgdragen voor het keuren van uw reddingsvlotten en reddingsvesten.

Dekzeilen voor het afdekken van de lading

Voor het afdekken van lading hebben wij een ruime voorraad aan dekzeilen. Deze zijn leverbaar in verschillende kwaliteiten, afmetingen en kleuren. Aangezien wij veel kennis en contacten hebben binnen de offshore/scheepvaart en flexibel zijn kunnen wij meestal snel leveren!

Visserij

In eigen beheer produceren wij netten en toebehoren in iedere constructie voor de beroepsvisserij. Zowel de meest conventionele tuigen (boomkor) als de allernieuwste constructies, met betrekking tot het ‘elektrisch’ vissen, worden dagelijks gefabriceerd en aan boord geleverd. Onze nettenmakers hebben een jarenlange ervaring in het verwerken en produceren van netten, “schotjes”, pezen etc.. Tevens leveren wij vrijwel alle toebehoren welke noodzakelijk zijn voor de visserij.

Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken en opdraaien van vislijnen. Ook het splitsen van vislijnen (staalkabels t.b.v. de visserij) aan boord doen wij met onze eigen vakmensen. Het verwerken doen wij zowel in onze eigen werkplaats als ook op locatie bij de schepen.

Netwerk, touwwerk, pees, garens, visserijketting, sluitingen, staalkabels, maar ook schoonmaakmiddelen en visserijkleding (regenkleding, handschoenen, laarzen) hebben wij ruim op voorraad in allerlei soorten en maten.

Wij beschikken over productie- èn opslagfaciliteiten voor onze klanten. Om de continuïteit van de schepen te waarborgen zijn wij dag en nacht beschikbaar.