Hijsmiddelen

Met een ruim assortiment in alle soorten hijsmiddelen is van de Gruiter specialist in het leveren hijs- en hefmaterialen. Tevens kunnen wij alle materialen op maat aanbieden. Door onze jarenlange ervaring kunnen we de juiste oplossingen bedenken en maken zodat er veilig gewerkt kan worden!

Hijsmiddelen

Ruime voorraad hijs- en hefmiddelen

Wij hebben een ruime voorraad aan hijs- en hefmiddelen zoals kettingen, sluitingen, hijshaken, topringen, verbindingsschalmen, takels, pulliften, ladingspanners, hijsklemmen en kunnen desgevraagd uw hijskettingen samenstellen. Wij leveren hijsmaterialen van kwaliteitsmerken als Greenpin, Excel, Gunnebo en Crosby. Ook hebben we een ruime voorraad aan rondtroppen (eindloze banden) en hijsbanden (banden met lussen) in diverse tonnages en lengtes. Alle materialen kunnen worden gecertificeerd om de kwaliteit en veiligheid te garanderen. Door onze betrouwbare partners zijn we in staat snel te leveren mocht iets niet op voorraad zijn.

Hijsmaterialen testen en keuren

Daarnaast kunnen we ook alle hijsmaterialen testen en keuren t/m 125 ton op onze eigen testafdeling. Onze gecertificeerde keurmeesters hebben een jarenlange ervaring en keuren volgens de richtlijnen van de EKH (Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen). De keurmeesters volgen regelmatig cursussen om hun kennis uit te breiden en up to date te houden. Indien nodig kunnen wij ook op locatie keuren en certificeren.

Stalen hijsbanden en staaldraad netten

In onze werkplaats zijn we ook gespecialiseerd in het maken van stalen hijsbanden (plattingen) en ladingnetten/staaldraadnetten. Deze worden met de hand gemaakt en kunnen worden geleverd in verschillende tonnages, afmetingen en constructies. Voordeel van stalen hijsbanden is dat ze veel langer meegaan als er lading met scherpe randen gehesen moet worden.

Ladingspanners en Sjorbanden

Voor het vastzetten van lading hebben wij diverse mogelijkheden zoals kettingen met ladingspanners, maar ook sjorbanden in diverse maten. Voor al uw hijsmiddelen en sjormaterialen hebben wij een breed assortiment beschikbaar.